Anotace
Vegetariánství je způsob stravování, kdy je z jídelníčku vyloučeno maso. Vzniklo před stovkami let jako součást Buddhova učení, který učil své žáky úctě k živým bytostem. V dnešní době může mít vegetariánství různé důvody. Většinou etické, vnímáme zvířata jako živé tvory, kteří cítí bolest a utrpení. Ale mohou být i zdravotní, kdy chceme nahradit maso ovocem a zeleninou, dodat svému tělu více vlákniny a vitamínů. Nebo také ekologické, kulturní a ekonomické. Ať už jsou vaše důvody jakékoliv, věřím, že recepty, které najdete v receptníku budou pro vás inspirací i zábavou. Kniha je rozdělena na 7 kapitol (polévky, saláty, obiloviny…). V každé z nich najdete dva zajímavé recepty a několik volných stránek, které vám poskytnou dostatek prostoru pro zaznamenání vašich oblíbených receptů nebo vlastních poznámek. Každý recept je navíc doplněn krásnou ilustrací Blanky Kochové. Její drobné kresby k jednotlivým kapitolám vás budou provázet celým receptníkem.